• Konu İçeriğini Görebilmek İçin Lütfen Üye Olun. Aksi Takdirde İçeriği Göremezsiniz.

UnrealIRCd Kurulumu Resimli Geniş Anlatım

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde UnrealIRCd kategorisinde admin tarafından oluşturulan UnrealIRCd Kurulumu Resimli Geniş Anlatım başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 305 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı UnrealIRCd
Konu Başlığı UnrealIRCd Kurulumu Resimli Geniş Anlatım
Konbuyu başlatan admin
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan admin

admin

Mustafa Kemal ATATÜRK
Administrator
İlgi Alanı
Xenforo
IRC
irc.superalem.org

İtibar:

Öncelikle Putty(Ssh) hesabımıza hesap adresimin IP adresi ile giriş yapıp, kullanıcı adı şifresini yazıp bağlantımızı kuruyoruz.
Daha sonra kuracağımız unrealircd versiyonumuzu wget yardımı ile hesabımıza çekiyoruz.

Kod:
wget
Q4Nv8A.jpg

Evet arkadaşlar, yukarıda ki resimde gördüğümüz gibi, unreal'i hesabımıza çektik.. Daha sonra;

Kod:
tar zxvf Unreal3.2.10.4.tar.gz
vQVXlR.jpg

yazıyoruz ve Unrealircdimizi klasöre çıkartmış bulunuyoruz. ( siz cd qqq yapmayın, örnek anlatım yapmış olduğum için, farklı bir dizinde belirttim.Siz ana dizinde uygulayın.)
Daha sonra;

Kod:
cd Unreal3.2.10.4
yazıyoruz ve unreal dizinine giriş yapmış bulunuyoruz.
Daha sonra;
Kod:
./Config
l0p3Xb.jpg

yazıyoruz ve resimdeki gibi kurulumumuza başlıyoruz.

LYNZjo.jpg

Yukarıdaki resimde gördüğümüz kırmızı şeritli bölümü enter tuşu ile atlıyoruz.

BRNvjp.jpg

Aynı şekilde işaretli olduğumuz yeri unreali kuracak olan dizine doğru gelene kadar boşluk tuşu ile ilerletiyoruz.

PYNn9O.jpg

Geldikten sonra enterleyip unrealin kurulacağı kullanıcı adını belirteceğimiz
yere geliyoruz.

k1pbZr.jpg

Aynı şekilde kırmızı şeritler olduğu yerler doğru ise enter ile geçiyoruz yoksa, kendi kullanıcı adınızı işaretin yanındakı aynı şekilde dizin belirtiyoruz. Kuruluma geçene kadar diğer kısımları enterleyerek ilerliyoruz..

Q4Na6Z.jpg

Gördüğünüz gibi unrealimizi configure ettik. Daha sonra;

Kod:
make
BRNrQj.jpg

komutu uygulayarak derlememizi yapıyoruz.

BRNrj9.jpg

Kurulumumuz bitmiş bulunuyor..

ircd.log metin belgesi oluşturup unreal klasörümüzün içine atıyoruz ve ircd.log.txt belgesi oluşturarak atıyor. (.txt) kısmını siliyoruz.

unrealircd.conf'unuzu kendi sunucunuza göre edipleyip unreal dizinine atınız.
Son olarak

Kod:
./unreal start
bgpGDY.jpg

yapıyoruz ve sunucumuzu görüldüğü gibi sorunsuz olarak kurmuş bulunuyoruz. Unrealircd.conf dosyasını ekte paylaşıyorum. değiştirmeniz gereken yerler SUNUCUADRES ve SUNUCUIP kısımlarıdır..

Iyi çalışmalar..

Ekli dosyalar

• unrealircd.rar
    3.9 KB · Görüntüleme: 0
Üst Alt